Avslöjar fakta om kylskåp

Gram kylskåp - fakta och tips

Gram kylskåp är en dansk kvalitetstillverkare av kylskåp, som numera är polskägt. Gram kylskåp var vanliga i Sverige på 1980- och 1990-talen, men betraktas numera som ett udda märke.

Gram är i grunden ett danskt varumärke som numera köpts upp av Amica Wronki S.A, Polen. Företaget startade med tillverkning av glassmaskiner på 1930-talet, när glassen för första gången kom till Danmark. Först på 1960-talet kom den seriemässiga produktionen av kylskåp och frysar igång.

Gram kylskåp – pålitliga produkter

Idag tillverkar Gram såväl spishällar som inbyggnadsugnar, spisfläktar och diskmaskiner. Gram förknippas i första hand med kylar och frysar, där företaget fortfarande har sin styrka. I Grams produktsortiment ingår såväl fristående kylskåp, kylskåp som går att integrera i övrig köksinredning samt kylskåp som göms bakom köksluckor (kylskåpen är kompatibla med de flesta standardluckor).

Gram kylskåp – service och reservdelar

På företagets hemsida gram.dk finns en fullständig förteckning över serviceverkstäder och återförsäljare av bl.a. reservdelar. Utbudet av återförsäljare är skralt i Sverige – detta beror främst på att Gram inte längre tillhör storsäljarna av kylskåp på den svenska marknaden. Väldigt få stormarknader beställer numera in kylskåp från Gram i standardutbudet.