Avslöjar fakta om kylskåp

Bosch kylskåp - fakta och tips

Kylskåp från Bosch uppfattas som bra och robusta vitvaror. Designen har i många år varit i tråkigaste laget, men har nu åter blivit modern i takt med att trenderna förespråkar kantighet och raka linjer.

Bosch är en tysk kvalitetstillverkare av kylskåp som erbjuder såväl billiga instegsmodeller som dyra lyxmodeller. Alla kylskåp i Boschsortimentet har många serviceverkstäder och reservdelsutbudet är bra; det har att göra med att Bosch kylskåp återanvänder många delar i olika kylskåpsmodeller. En och samma kompressor passar således mer än ett kylskåp.

Stilrent tråkiga modeller

Bosch har ett rykte om sig att tillverka bra och billiga instegsmodeller med en något tråkig och fyrkantig design. På sistone har emellertid fyrkantiga former och raka linjer åter blivit mode inom köksinredning, varför vitvarorna från Bosch åter blivit moderiktiga.

Automatisk avfrostning i frysdelen?

En bra kombinerad kyl och frys har idag automatisk avfrostning såväl i frysdelen som i kyldelen. En del billiga modeller från Bosch saknar emellertid avfrostning i frysdelen; detta bör du kolla upp innan köp, eftersom prisskillnaden mellan kylskåp med och utan denna funktion inte är särskilt stor. Automatisk avfrostning i frysdelen är ett måste – särskilt om du är en flitig frysanvändare.