Avslöjar fakta om kylskåp

Cylinda kylskåp - fakta och tips

Cylinda är en av marknadsledarna inom kyl och frys, men tyvärr är kylskåpen inte alltid av högsta kvalitet.

Cylinda har genom märkets drygt 60-åriga historia etablerat sig väl på den svenska vitvarumarknaden. Varumärket är svenskt och företaget startade ursprungligen med tvättmaskinstillverkning, för att sedan expandera till produktion av övriga vitvaror såsom spisar och ugnar, vinkylar, kyl- och frysskåp samt köksfläktar.

Medelmåttiga kylskåp

Cylindas styrka är tvättmaskiner; det område inom vilket företaget startade sin tillverkning av vitvaror. Inom övriga områden är man inte lika väl framme; konsumenterna brukar t.ex. klaga på långsamma spisar, och på kylar som inte håller tätt. Till saken hör dock att alla kylskåp i Cylindas sortiment tilldelats energieffektivitetsklass A, den rostfria modellen Cylinda K 5185 RF kan till och med stoltsera med A+.

Enkla baskylskåp

Såväl de renodlade kylskåpen som kombimodellerna med kyl och frys ska i högsta grad betraktas som rena basmodeller. I sortimentet ingår t.ex. modeller där frysen saknar automatisk avfrostning – och bara ett fåtal modeller är rostfria. Samtliga kombinerade kylskåp och frysboxar saknar ismaskin. Cylinda är i första hand att betrakta som ett budgetmärke – med fördelen att reservdelsutbudet är stort i Sverige. Kylskåpen från Cylinda är dock inte särskilt billiga – pengarna kan helt klart investeras i bättre kylskåp från andra tillverkare.